Skip to content

Trivoren matka: opiskelun rahoittamisesta identiteetinhallinnan edelläkävijäksi

eIAM 09/10/2024
Jaa

Trivore on suomalainen identiteetinhallinnan asiantuntija, jonka tarina alkoi vuonna 1989, kun Kari Mattsson perusti toiminimen rahoittaakseen opiskelunsa.

Ensimmäisten vuosien aikana Mattsson teki tiivistä yhteistyötä Turun kaupungin sosiaali- ja terveysvirastojen kanssa, mikä loikin hyvän pohjan hänen osaamiselleen IT-alan haasteiden ratkaisijana vaativissa ympäristöissä.

“Käytännöllisyys oli aina minulle se keskeinen lähtökohta. Kun aloitin 80-luvun lopulla, tarkoituksena oli yksinkertaisesti rahoittaa opinnot, mutta nopeasti alkoi muodostua verkostoja ja asiakkuuksia, jotka kantavat edelleen”, Kari kertoo.

Hänen pragmaattinen lähestymistapansa johti siihen, että hän ratkoi asiakkai­densa ongelmia suoraan kentällä: ”Olin vähän kuin savenvalaja – muotoilin, mitä tarvittiin, ja opin siinä samalla.”

 

Projekteista ohjelmistoihin

Vuonna 2000 Kari perusti Trivore Oy:n ja yritys alkoi kasvaa ja kehittyä IT-tuesta kohti ohjelmistoratkaisuja. Yksi merkittävä askel yrityksen kasvussa oli mySync-tuote, joka auttoi käyttäjiä synkronoimaan Nokian kommunikaattoreiden osoite­kirjat ja kalenterit langattomasti.

”Nokian oma työkalu osoitekirjan synkronoin­tiin oli kömpelö, ja asiakas tarvitsi paremman ratkaisun. Pilotoinnin jälkeen huomasimme, ettei maailmalla ollut juuri tällaisia ratkaisuja, joten aloitimme mySyncin kehityksen täydellä teholla vuonna 2005”, Kari muistelee.

mySyncistä tuli tärkeä osa Trivoren kasvutarinaa. ”Se loi meille tekijätiimin ja kulttuurin tehdä korkealaatuisia jatkuvakäyttöisiä tuotteita, mikä kantoi myöhemmin identiteetin­hallintaratkaisuihin, kuten Trivore ID:hen”, Kari selittää. Tämä kehitystyö opetti Trivorelle, miten skaalautuvat ja joustavat ohjelmistot voivat vastata asiakkaiden tarpeisiin.

 

Matka kohti identiteetinhallintaa

mySyncin menestys loi pohjan identiteetin- ja pääsynhallinnan (IAM) kehittä­miselle, ja vuonna 2015 Trivore otti seuraavan suuren askeleen lanseeraamalla Trivore ID:n. Tämä ratkaisu oli vastaus yritysten monimutkaisiin identiteetin­hallinnan tarpeisiin, ja se toi Trivoren IAM-maailman keskiöön.

“Meillä oli tolkuttoman vahva pohja, jonka päälle lähdettiin rakentamaan Trivore ID:tä. Se on edelleen meidän identiteetinhallintamme kivijalka”, Kari painottaa.

 

“Meillä oli tolkuttoman vahva pohja, jonka päälle lähdettiin rakentamaan Trivore ID:tä. Se on edelleen meidän identiteetinhallintamme kivijalka, jonka ympärille rakennettiin myöhemmin Zero Trust -periaatteisiin perustuva eIAM, joka varmistaa, että oikeat henkilöt pääsevät käsiksi oikeisiin tietoihin oikeaan aikaan.”

 

Trivore ID:n ympärille rakennettiin myöhemmin Zero Trust -periaatteisiin perustuva eIAM, joka varmistaa, että oikeat henkilöt pääsevät käsiksi oikeisiin tietoihin oikeaan aikaan.

”Tämä ratkaisu on erityisen arvokas organisaatioille, jotka hallinnoivat suuria käyttäjämääriä sekä kriittisiä tietojärjestelmiä ja joilla on paljon ulkoisia tai tilapäisiä työntekijöitä. Kun aloitimme eIAM:n kehityksen, mikro­palvelut vasta tekivät tuloaan, mutta tiesimme, että eIAM-ratkaisun pitää olla skaalautuva ja joustava”, Kari toteaa. ”Nyt teknologiavalintamme ovat osoittautuneet oikeiksi ja identiteettipalvelumme todettu vahvaksi.”

 

Pitkät kumppanuudet ja onnistumistarinoita

Trivore on rakentanut vuosien varrella vahvoja kumppanuuksia monien suurten organisaatioiden kanssa. Esimerkiksi Helsingin Seudun Liikennettä (HSL) Trivore auttaa tuottamaan sujuvan matkustuskokemuksen matkustajilleen.

“HSL:n ratkaisu on hyvä esimerkki siitä, miten Trivore pystyy skaalaamaan tuotteensa vastaamaan suurten organisaatioiden tarpeita,” Kari kertoo.

Muita Trivoren asiakkaita ovat mm. Waltti Solutions, Pictue, Traficom sekä joukko suuria yrityksiä.

Waltin joukkoliikennesovelluksissa Trivoren ratkaisut tarjoavat tietoa matkus­tajista, heidän identiteeteistään, tuotteista ja niihin liittyvistä tariffimaksuista. Trivoren ratkaisu sisältää ajantasaisen tuote- ja hintatiedon, mikä mahdollistaa sujuvat maksutapahtumat ja tuotteenhallinnan.

“Näissä kumppanuuksissa on aina kyse siitä, että kuuntelemme asiakkaita tarkasti. Heidän tarpeensa ohjaavat meitä, ja tarjoamme heille ratkaisun, joka kasvaa heidän mukanaan. Tämä on meidän tavaramerkkimme,” Kari summaa.

 

Asiakaslähtöisyys ohjaa tuotekehitystä

Trivore on aina kuunnellut asiakkaitaan ja muokannut ratkaisujaan heidän tar­peidensa mukaan. “Aiemmin rakensimme ratkaisut lähes mittatilauksena, mutta huomasimme, että tuotteistetut ratkaisut, joita voidaan mukauttaa asiakas­tarpeisiin, palvelevat paremmin sekä asiakkaita että omaa kehittymis­tämme pitkällä tähtäimellä”, Kari toteaa. Asiakaslähtöisen lähestymistavan ja tuotteis­tetun rungon ansiosta Trivoren tuotteet ovat helposti muokattavissa eri toimi­alojen tarpeisiin.

”On tärkeää, että asiakkaiden liiketoimintaprosessit otetaan huomioon tuote­kehi­tyk­sessä”, Kari selventää. ”Ensimmäiset asiakkaat määrittävät osittain tuot­teen suuntaa, mutta lopullinen kehitystyö tehdään niin, että tuote on yleiskäyt­töinen ja sovellettavissa laajemminkin. Tämä on ollut meidän vahvuutemme – tehdä asioita oikein heti ensimmäisellä kerralla.”

 

Katse tulevaisuuteen

Identiteetin- ja pääsynhallinta on tullut entistä keskeisemmäksi osaksi organi­saatioiden tietoturvaa ja digitaalisia ratkaisuja.

“Tulevaisuudessa tekoäly ja koneoppiminen tulevat tuomaan uusia mahdollisuuksia IAM-ratkaisuihin,” Kari visioi. “Yritykset saavat toimintaansa lisää tehoa automatisoimalla rutiinipro­ses­sejaan, ja me näemme, että identiteetinhallinta on keskeinen osa tätä kehitystä.”

“Meille tärkeintä on se, että tarjoamme asiak­kail­lemme ratkaisuja, jotka eivät pelkästään täytä heidän tämän päivän tarpei­taan, vaan auttavat heitä myös tulevaisuudessa.”

Trivore jatkaa panostamista tuotekehitykseen ja asiakkaiden tarpeiden huomioi­miseen. “Meille tärkeintä on se, että pysymme ajan tasalla ja tarjoamme asiak­kail­lemme ratkaisuja, jotka eivät pelkästään täytä heidän tämän päivän tarpei­taan, vaan auttavat heitä myös tulevaisuudessa”, Kari summaa.

 


Onko teidän organisaatiossanne tarve modernille identiteetin- ja pääsynhallinnalle? Ota meihin yhteyttä, ja asiantuntijamme kertoo mielellään lisää tuotteestamme sekä sen tarjoamista mahdollisuuksista.

Jaa