Skip to content

Trivorelaisen päivä: Senior Developer Miika on ollut Trivoren matkassa lähes alusta asti

Trivorelaiset 07/03/2023
Jaa

Millaisia tyyppejä trivorelaiset oikein ovat, ja mitä meidän päiviimme kuuluu? Trivorelaisen päivä -juttusarjassa kurkistetaan aina yhden trivorelaisen työpäivään. Samalla kerromme, millainen polku on kaikilla Trivorelle johtanut. 

Maaliskuussa esittelemme Miikan, joka on ollut tärkeä osa työyhteisöämme jo 15 vuoden ajan. Hän onkin yksi pitkäaikaisimmista työntekijöistämme.  


Senior Developer Miika on ehtinyt Trivorella työskentelemään hyvin monenlaisten projektien parissa. Hän on myös yrityksen yhtenä pitkäaikaisimmista työntekijöistä päässyt todistamaan muutoksen vain muutamien työntekijöiden porukasta nykyiseen, lähes 30 hengen voimin pyörivään Trivoreen. Tällä hetkellä Miika työskentelee Trivoren ID-tiimissä ohjelmistokehitys- ja järjestelmäasiantuntijan tehtävissä, joka on ollut merkittävin projekti hänen urallaan.

“Merkittävin ja pisimpään jatkunut projekti ja tuote on Trivore ID, jonka parissa olen työskennellyt jo vuosia”, Miika kertoo. ” Lisäksi osallistun moniin muihin lyhyemmän aikavälin projekteihin ja tuotteiden kehitykseen.”

Monipuolisten projektien parissa tutuksi ovat tulleet monet eri teknologiat. Trivorella kokeillaan rohkeasti uusimpiakin, hyväksi todettuja teknologioita, ja tuotteet halutaan pitää nykyaikaisina. Itselleen mielekkäimmiksi työkaluiksi Miika nimeää muun muassa Quarkus-, MongoDB- ja Spring Framework -teknologiat.

”Tällä hetkellä keskityn erityisesti backend-ohjelmistokehitykseen Javalla, joka on myös selkein vahvuuteni.”

Trivore ID:n ohella monitaituri Miikalta sujuvat tarvittaessa myös integraatiot ja SysOps-työt, joihin hänellä on myös vahva osaaminen.

Trivore veti Miikan mukaansa jo kouluaikana  

Trivore on Miikalle ensimmäinen oman alan työpaikka. Kaikki alkoi ammattikorkeakouluopintoihin kuuluneen työharjoittelun kautta:

“[Trivoren toimitusjohtaja] Kari Mattson oli hakemassa AMK:sta opiskelijoita erääseen projektiin. Halusin tulla siihen mukaan, ja heti esitelmän jälkeen kysyin tähän mahdollisuutta Karilta. Ohjelmoinnin opettajani myös antoi suosituksensa minusta ja Kari otti minut mukaan projektiin”, Miika muistelee Trivorelle johtanutta polkuaan.

Harjoittelun jälkeen hän jatkoi Trivorella kesätyöntekijänä ja siirtyi myöhemmin vakituiseksi työntekijäksi. Nyt hän on ollut erottamaton osa Trivorea jo 15 vuoden ajan. Miikan osaaminen erilaisista teknologiosta ja Trivoren omista tuotteista on sekä syvää että laajaa, ja hän toimiikin tärkeänä tukena myös Trivoren uudemmille kehittäjille.

Ohjelmointia ja yhteistyötä kasvavassa joukossa

Miikan tyypillinen työpäivä sisältää muun muassa ohjelmointia, palavereja mukavien tiimikaverien kanssa sekä toteutuksen ja testauksen suunnittelua.

Kehittäjänä toimiminen on Miikan mukaan erittäin mielekästä, ja hän on viihtynyt Trivorella hyvin, vaikka yrityksen nopea kasvu onkin tuonut ajoittain mukanaan myös haasteita, etenkin kun Trivoren toiminta on lähtenyt todelliseen kasvuun noin kolme vuotta sitten. Muutamassa vuodessa Trivoren liikevaihto, henkilöstömäärä ja asiakkuudet ovat kasvaneet merkittävästi. Trivore ID -tuotteesta on tullut tärkeä osa monen asiakkaan palveluita.

Miika pitää erityisesti sellaisista päivistä, jolloin johonkin projektiin ehtii keskittymään useamman tunnin ajan. Projektityössä hän arvostaa puolestaan selkeitä puitteita ja tavoitteita, jotka antavat raamit työskentelylle. Trivorella onkin panostettu kasvun myötä erityisesti projektien hallintaan, toimiviin puitteisiin ja prosesseihin, jotka pyrkivät antamaan Trivoren devaajille parhaan mahdollisen rauhan keskittyä ohjelmistokehittämiseen.


Työkaverin terveiset:

 


Miikan päivä Trivorella:

8:00 Miika saapuu toimistolle usein ensimmäisten joukossa ja aloittaa päivänsä tikettien ja mahdollisten viestien läpikäynnillä.

9:00 Projektien dokumentaatioon perehtymistä ja kehitystyön suunnittelua ja/tai edistämistä.

10:00 ID-tiimin dailypalavereissa käydään yhteisesti läpi päivän tavoitteet.

11:00 Lounastauko.

12:00-16:00 Ohjelmointia.

16:05 Vapaa-ajalla Miika viihtyy esimerkiksi saunomisen ja biljardin parissa: “Molemmat onneksi löytyvät omasta kellarista.”

 


Lähtisitkö Miikalle työkaveriksi? Etsimme tällä hetkellä joukkoomme erityisesti frontend- ja backend-devaajia. Lue lisää ja hae trivorelaiseksi!  

Jaa