Trivorelainen Matias

Trivorelaisen päivä: System Specialist Matias pitää haasteista

Millaisia tyyppejä trivorelaiset oikein ovat, ja mitä meidän päiviimme kuuluu? Trivorelaisen päivä -juttusarjassa kurkistetaan aina yhden trivorelaisen työpäivään. Samalla kerromme, millainen polku on kaikilla Trivorelle johtanut. 

Heinäkuussa esittelemme Trivoren System Specialistina työskentelevän Matiaksen, jonka mukaan työn parhaisiin anteihin lukeutuvat ongelmanratkaisua vaativat tehtävät sekä työkaverien kanssa vietetyt hetket.

 


Trivoren System Specialistina toimiva Matias valmistui tänä keväänä tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi Turun ammattikorkeakoulusta. Hänen matkansa trivorelaisena alkoi kuitenkin jo kouluaikana:

”Ammattikorkeakouluaikana sain tiedon siitä, että Trivorelle rekryttiin porukkaa. Trivore vaikutti kiinnostavalta yritykseltä ja tietysti halusin päästä IT-alan työpaikkaan konkretisoimaan koulussa opittuja asioita. Porukan hyvä yhteishenki ja se, että töihin olisi selkeästi kiva tulla, välittyi jo haastattelutilanteessa. Nyt täällä Trivorella onkin vierähtänyt melkein kolme vuotta ja koulustakin on valmistuttu.”

Matiaksen päivittäisiin tehtäviin lukeutuvat esimerkiksi tikettien läpikäynti ja niiden toteuttaminen, sisäisen infrastruktuurin parissa työskentely sekä asiakasviestintä.

”Noiden lisäksi työskentelen Windows-käyttöjärjestelmien parissa ja Windows-osaaminen onkin yksi suurimmista vahvuuksistani. Tyypillisiin tehtäviini kuuluvat esimerkiksi järjestelmävikojen sekä -hälytysten valvominen, tiedostojen palauttaminen ja muiden ongelmatilanteiden ratkaiseminen.”

Työssään Matias pitää esimerkiksi siitä, että päivät eivät ole keskenään samanlaisia, vaan työtehtävät ja ratkaistavat ongelmat vaihtelevat.

”Ongelmien ratkaiseminen on ehdottomasti työn parasta antia. Etenkin jos ongelma on sellainen, että siihen ei ole suoraa rutinoitua vastausta, vaan sitä ratkaistessaan pitää haastaa itseään. Asiakaspinnassa työskentely on myös tosi mukavaa.”

Myös työkaverien tuki ja vahva yhteishenki tekevät Matiaksen mukaan päivästä kuin päivästä mukavan: ”Vaikka välillä tuntuisikin raskaalta niin muiden onnistumisista saa virtaa ja huumorilla pääsee pitkälle”.

 


Työkaverin terveiset:


Matiaksen päivä Trivorella:

9.00 Päivä alkaa kahvilla sekä sähköpostien ja muiden viestien lukemisella.

10.00 Asiakasviestintää ja tikettien toteuttamista.

12.00 Lounas työkaverien kanssa.

12.30 Paluu tikettien ratkaisemisen pariin.

16.00 Päivän aikana tulleiden viestin läpikäymistä ja niihin vastaamista.

17.00 Kotiinsa, eli kuvankauniiseen Iso-Heikkilään palattuaan Matias viettää aikaa esimerkiksi vinyylilevyjä kuunnellen sekä videopelejä pelaten.

”Noiden lisäksi seuraan paljon urheilua, aina jääkiekosta formuloihin.”