Skip to content

Trivorelaisen päivä: Senior Developer Martti on integraatioiden asiantuntija

Trivorelaiset 28/09/2022
Jaa

Millaisia tyyppejä trivorelaiset oikein ovat, ja mitä meidän päiviimme kuuluu? Trivorelaisen päivä -juttusarjassa kurkistetaan aina yhden trivorelaisen työpäivään. Samalla kerromme, millainen polku on kaikilla Trivorelle johtanut.

Syyskuussa esittelemme Martti Niemen, joka työskentelee Trivoren integraatiotiimissä Senior Developerina.


Uuden kehittäminen ja testaus on kiehtonut Marttia jo kauan. Tämä näkyi aikanaan jo opintojen aikana, jolloin Martti liittyi pelintekijäporukkaan.

”Teimme unitylla mobiili- ja tablettipelejä. Itse tein pääasiassa 2D/3D-assetteja ja testausta”, Martti kertoo.

Ohjelmistotuotantoa DI-linjalla Turun yliopistossa opiskellut Martti löysi myös tiensä Trivorelle epäsuorasti opintojen kautta lähes viisi vuotta sitten, vuoden 2018 keväällä.

”Tein kandini ohjelmistorobotiikasta. Kun etsin kesätöitä, kandini aihe herätti alan projektissa kiinnostusta. Haastattelun jälkeen projektin vetäjä suositteli minut Trivoren toimitusjohtaja Karin luo haastatteluun. Kesätyöstä Trivorella kehittyi sitten vakituinen paikka”, Martti muistelee.

Työpöydällä mikropalveluiden teko alusta loppuun

Martin vastuualue Trivoren Senior Developerina keskittyy erityisesti integraatio- ja mikropalveluiden full stack -kehitykseen.

Trivore tarjoaa asiakkailleen täysin Trivorella suunniteltua, kehitettyä ja ylläpidettyä integraatioalustaa. Trivore hyödyntää integraatioissaan modernia mikropalveluratkaisua, joka tekee integraatioista ketterämmin kehitettäviä ja päivitettäviä kuin perinteisistä integraatioista. Integraatioita Trivorella tehdään laajasti erilaisiin tarkoituksiin. Trivorella on tälläkin hetkellä ajossa yli 400 integraatiota, joiden avulla mahdollistetaan asiakkaille uudenlaisia liiketoimintaratkaisuja ja helpotetaan esimerkiksi asiakkaiden palveluiden käyttäjien arkea.

Integraatiot toteutetaan aina asiakkaiden tarpeista lähtien. Kommunikaatio asiakkaiden kanssa onkin keskeinen osa Martin jokaista työpäivää. Integraatioprojektit sisältävät niin paljon erilaisia työvaiheita, että työpäivissä riittää kiinnostavaa vaihtelua.

”Teen mikropalveluita alusta loppuun. Tähän kuuluu muun muassa asiakkaan ja tiimin kanssa kommunikoimista, suunnittelu- ja kehitystyötä, testaukset, tuotantojulkaisut, dokumentaatio sekä ylläpitotoimenpiteet”, Martti summaa.

Kaikkein mieluisinta tekemistä Martille on aina uuden projektin arkkitehtuurisuunnittelu- ja kehitys.

”On mukavaa ottaa käyttöön uutta teknologiaa ja ratkaisuja uusissa haasteissa”, Martti toteaa.

Tärkeää Martille on myös hyvä tiimityö. Mukavan työpäivän kulmakivenä onkin hyvä tasapaino työrauhan ja tiimin tuen välillä. Lisäksi kehitystyössä puhalletaan vahvasti yhteen hiileen.

”Prosesseja ollaan yhteistuumin koko ajan kehittämässä. Trivorella ei olla jymähdetty paikalleen, vaan mennään aina eteenpäin”, Martti kertoo. ”Kehitystyöstä mielekästä tekevät yhtenevät, kehittyvät arkkitehtuurit. Meillä kaikilla on samat rakennuspalikat käytössä.”

 


Työkaverin terveiset:


Martin päivä:

9:00 Martin päivä alkaa toimistolla kahvin ja päivän tehtävien läpikäynnillä.

10:00 Integraatiotiimin weekly-palaverissa käydään porukalla läpi, miten kaikkien tiimiläisten hommat etenevät, kaipaako joku tukea jossakin, tai mitä yhteisiä kehitysideoita on herännyt.

11:00 Asiakaspalaverissa käsitellään projektin etenemistä ja sovitaan jatkoaskeleet.

12:00 Ruuanlaitosta pitävä Martti suosii itsetehtyjä lounaita.

12:45 Riittävän pitkä, keskeytyksetön aika integraatioiden kehitystyölle on tärkeää.

17:00 Vapaa-ajallaan Martti mieluiten piirtää, kokkaa ja pelaa. Mieluisimpia pelejä ovat rakennus- ja sivilisaatiopelit.

 


Lähtisitkö Martille työkaveriksi? Lue lisää Trivoresta työpaikkana: Töihin Trivorelle.

Jaa