Skip to content

Trivorelaisen päivä: Junior Developer Ville löysi oman paikkansa Trivoren integraatiotiimistä

Trivorelaiset 26/01/2022
Jaa

Millaisia tyyppejä trivorelaiset oikein ovat, ja mitä meidän päiviimme kuuluu? Trivorelaisen päivä -juttusarjassa kurkistetaan joka kuukausi yhden trivorelaisen työpäivään. Samalla kerromme, millainen polku on kaikilla Trivorelle johtanut. 

Tammikuun työntekijämme on Ville Nygård, jonka arki muuttui reilu vuosi sitten diplomityöntekijästä trivorelaiseksi integraatiotiimiimme.


Ville Nygård on ollut Trivorella Junior Developerina vuoden 2020 lopusta asti. Trivorella ollut avoin devaajan paikka tuli verkostojen kautta vastaan täydelliseen aikaan juuri, kun Ville oli valmistumassa yliopistolta ja diplomityötä vaille valmis diplomi-insinööri. 

Ville lisäsi GitLabiin omia Pythonilla ja C++:lla tekemiään projekteja ja lähetti linkin sekä CV:n Trivorelle. Yhteydenottoa seurasi nopeasti haastattelu, joka on jäänyt vahvasti Villen mieleen.

”Se oli hyvin rento kokemus, muistan sitä edelleen lämmöllä. Alkuun jännitti, mutta se jännitys katosi nopeasti. Keskusteltiin paljon muustakin, ja vaikutuksen teki esimerkiksi Trivoren konesalikäytössä oleva oma luola. Siitä se sitten lähti”, Ville muistelee.

Uusia kuvioita

Oman paikan löytäminen suoraan koulunpenkiltä saapuessa oli Villen mukaan aluksi haastavaa, mutta samalla palkitsevaa ja opettavaista.

”Kun tulee suoraan koulusta eikä takana ole 10 vuoden työkokemusta, alussa joutuu vähän hakemaan omaa rooliaan. Mutta jos sitä työtä oman roolin löytämiseksi ei olisi alussa tehnyt, en pystyisi nyt tekemään tätä työtä, jota teen.”

Hänelle itselleen oli tärkeää, että alusta alkaen lähdettiin siitä, että tehtävien taso on riittävän haastava, mutta ei liian vaikea. Alusta asti annettiin luottoa itsenäiseen työskentelyyn, mutta tukena olivat aina tarvittaessa yrityksen Senior Developerit.

”Trivorella tehtävät mietitään niin, että opit samalla tekemään juuri niitä tärkeitä asioita, joita tarvitset myös tulevaisuudessa. Uutta työntekijää ei siis laiteta tekemään jotain, mitä ei tarvita mihinkään enää parin kuukauden päästä vain, jotta tälle olisi jotain helppoa puuhaa”, Ville kertoo. ”Tietenkin tällaisten tehtävien miettiminen vaatii myös firmalta työtä. Mielestäni tämä kannattaa kuitenkin tehdä, koska se on paras keino kerryttää työpaikan osaamistasoa.”

Villen oma paikka löytyi integraatiotiimistä, jossa Ville kehittää Trivoren integraatioalustan integraatioita. 

”Sitä kautta sain sellaisia tehtäviä, jotka olivat haastavia, mutta niiden kautta pääsin samalla työn rytmiin ja kasvatin osaamistani. Integraatioita pystyin tekemään alusta alkaen omalla tyylilläni, ja pääsin näkemään, miten softaprojekti tehdään alusta loppuun itse: toteutin riippuvuudet ja pipelinet, vein ajoon, suljin ja poistin. Nämä taidot ovat työssäni pakollisia, ja niiden oppimisessa helpotti mahdollisuus konkreettisesti tehdä sopivan kokoisia projekteja”, Ville muistelee.

Villen työn alun jälkeen Trivorella on aloittanut myös uusia projektivastaavia, joiden tontille erityisesti kuuluu kommunikointi devaajien ja asiakkaiden välillä. 

”On ollut erinomainen lisä, että projektipäälliköitä on tullut enemmän Trivorelle. Vaikka edelleen teknisissä asioissa saatan olla suoraan asiakkaan kanssa yhteyksissä, on ehdottomasti hyvä asia, että asiakkaille kommunikointi tapahtuu esimerkiksi integraatiotiimissä pääosin [projektipäällikkö] Kallen kautta”, Ville kiittelee.

Kommunikointi ihan kaikkien kansssa onnistuu ja voi vaikuttaa sekä omaan työhönsä, että koko yritykseen. Tuntuu siltä, että tulee kuulluksi.

Vapautta ja vakautta

Vaikka Villen työt tällä hetkellä koostuvat enimmäkseen uusien integraatioiden tekemisestä tai vanhojen integraatioiden elinkaaren päivittämisestä, on työssä tilaa myös laajentaa muille alueille omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. 

”Täällä ollaan hyvin avoimia kaikelle. Jos on hyvä idea, jonka muutkin kokevat hyödylliseksi, niin varmasti saa lähteä kokeilemaan. Ja kokeneita devaajia löytyy, heiltä saa aina apua”, Ville kertoo. ”[Trivoren Lead Developer] Stefan juuri kehitti meille oman ideapankin, johon ideoita voi laittaa vapaasti ja saada niistä palautetta. Omaa ideaa ei siis välttämättä tarvitse edes itse viedä ajatuksen tasoa pitemmälle, vaan joku muu saattaa innostua sen toteuttamisesta.”

Villellä tämä on tarkoittanut esimerkiksi tietoturvan merkittävää kehittämistä uusia työkaluja hyödyntäen.

Avoimuus ja ketteryys eivät ole itsestäänselvyyksiä, mutta Trivorella niitä tukee moni asia.

”Täällä on hyvät työkaverit, ja saa tehdä työtä mistä oikeasti pitää. Mutta tärkeä syy itselleni Trivorella viihtymiseen on myös se, että toiminnaltaan yritys on tietynlaisessa murrosvaiheessa: emme ole vielä valtavan kokoinen yritys, mutta emme pienikään. Tässä vaiheessa kaikki työntekijät voivat omalta osaltaan vaikuttaa firman suuntaan ja siihen, mitä me teemme. Tuhansien ihmisten lafkassa tämä ei olisi mahdollista”, Ville toteaa.

”Esimerkiksi toimitusjohtajaa näkee koko ajan, ja hänelle voi avoimesti kertoa, jos on jotain huolia tai toiveita. Kommunikointi ihan kaikkien kanssa onnistuu ja voi vaikuttaa sekä omaan työhönsä, että koko yritykseen. Tuntuu siltä, että tulee kuulluksi.”

Jos IT-alan työpaikka kiinnostaa, ja haluaa mahdollisuuden toteuttaa itseään, niin tämä on se paikka.

Parhaat puolet isoista ja pienistä yrityksistä

Viime vuonna kaikki trivorelaiset saivat mahdollisuuden tulla Trivoren osakkaiksi, ja lähes jokainen tarttui tilaisuuteen – mukaan lukien Ville. Mitä tuore osakkeenomistaja ajattelee Trivoren tulevaisuudesta?

”Tietenkin toivon, että Trivore jatkaa kasvuaan ja voi hyvin. Suunta on mielestäni oikea, ja sillä tulisi jatkaa. Kun tulin tänne, meillä oli yksi pieni toimisto. Viime vuoden aikana kasvettiin kahteen pieneen toimistoon, ja nyt ollaan jo paljon isommissa toimistotiloissa”, Ville kuvailee yrityksen kasvua. ”Realistisesti edetään kuitenkin.”

Trivore on kasvanut nopeasti, mutta syvät juuret antavat vakautta. Siksi Trivorella onkin Villen mukaan parhaat puolet niin suurista yrityksistä kuin startupeistakin. 

”Trivore ei ole niin suuri, että yksittäinen työntekijä hukkuisi korporaation koneistoon, mutta toisaalta emme ole myöskään tuulessa heiluva startup”, Ville kuvaa.

”Jos IT-alan työpaikka kiinnostaa ja haluaa mahdollisuuden toteuttaa itseään, niin tämä on se paikka.”

Työkaverin terveiset:
Ville on tunnollinen ja ahkera työntekijä. Hänen kanssaan on mukava tehdä töitä. Ville hoitaa hastavammatkin työtehtävät upeasti maaliin, eikä pelästy vaikka matkan varrella olisi ongelmia.

– Stefan Roos, Lead Developer


Villen päivä:

9:00 Päivä alkaa omalta työpisteeltä, jolla tarkistetaan päivän tehtävät. ”Aamu on yleensä suunnitteluaikaa – olen sitä tehokkaampi, mitä pitemmälle päivä etenee”, Ville kertoo.

10:00 Integraatiotiimin weekly, jossa käydään läpi integraatioalustaan liittyviä asioita.

11:00 Integraation testaussessio.

12:00 Lounastauko. ”Ohjelmointi on vähän sellaista, että siinä vain edetään ja edetään: sitä ei mielellään keskeytä, ja joskus saattaa mennä tuntikaupallakin tajunnanvirrassa. Siksi tartunkin mieluusti tilaisuuteen, kun joku työkaveri tulee kysymään mukaan lounaalle. Se ikään kuin katkaisee ohjelmointivirran”, Ville toteaa.

12:45 Integraation kehittämistä.

16:00 Uuden integraation speksaus.

17:00 Kotona Ville rentoutuu katsomalla sarjoja tai pelaamalla. Tällä hetkellä pelattavana ovat muun muassa Tabletop-simulaattorin lautapelit sekä Mario Kart vanhalla kunnon Wii U:lla.


Lähtisitkö Villelle työkaveriksi? Meillä on parhaillaan haussa tekijöitä erilaisiin ohjelmistokehittäjätehtäviin, kuten Java-kehittäjä android-sovellukselle. Katso tarkemmat tiedot Töihin Trivorelle -sivultamme ja ota yhteyttä!

Jaa