Skip to content

Trivorelaisen päivä: Service Desk Lead Erno on asiakkaiden ja trivorelaisten tuki ja turva

Trivorelaiset 29/11/2021
Jaa

Millaisia tyyppejä trivorelaiset oikein ovat, ja mitä meidän päiviimme kuuluu? Trivorelaisen päivä -juttusarjassa kurkistetaan joka kuukausi yhden trivorelaisen työpäivään. Samalla kerromme, millainen polku on kaikilla Trivorelle johtanut. 

Marraskuun työntekijämme on Erno Lindstedt, joka on ollut erottamaton osa Trivorea jo yli 10 vuotta.


Trivoren Service Desk Lead Ernon ääni on tuttu lähes kaikille asiakkaillemme ja kumppaneillemme. Sen lisäksi Erno on laitteista ja lisensseistä vastaavana uusien trivorelaisten ensimmäisiä kontakteja töiden alkaessa. Vastuita on monia, ja päivän aikana hattu vaihtuukin usein lennosta eri asiakkaiden ja sisäisten tehtävien parissa.

Kasvua kuin kerroksia sipuliin

Erno aloitti Trivorella noin 12 vuotta sitten työharjoittelun kautta. Tuolloin kiinnosti mahdollisuus saada jalkaa oman alan yrityksen oven väliin.

”Siitä se sitten lähti! Aloitin harjoittelussa Service Desk -tehtävissä, ja työni kova ydin on säilynyt samana. Luonnollisesti tietenkin vuosien aikana oma osaamispaletti on laajentunut paljon, ja sitä myötä myös tehtävänkuva on kehittynyt. Kovan ytimen ympärille on tullut uusia kerroksia kuin sipuliin”, Erno kertoo.

Service Desk -työssä Trivorella on kyse muun muassa asiakkaan liiketoimintakerroksen strategisesta tukemisesta. Ernon tehtävänkuva on kehittynyt ja kasvanut paitsi henkilökohtaisen kehityksen myötä, myös Trivoren kasvaessa yrityksenä. Alkuaikoina moni asia olikin toisin: asiakaskunta oli osittain eri kuin nykyään, työntekijöitä oli murto-osa nykyisestä ja tekemisen tempo oli rauhallisempi. 

”Aikanaan meno oli hieman staattisempaa. Bisnes sujui kyllä hyvin silloinkin, mutta nyt viime vuodet ovat olleet aivan huikeaa, uudenlaista menoa ja kasvua”, Erno muistelee. ”Kun hetkessä eletään ja mennään, niin sitä ei aina muista peilata, että miten meno onkaan muuttunut siitä, mitä se oli toistakymmentä vuotta takaperin. On vaikea ankkuroida, että milloin tämä juna lähti puksuttamaan tällä temmolla kun nyt mennään, mutta etenkin viimeisten kahden vuoden aikana on tapahtunut paljon. Hyvänen aika, meitähän on jo 22, pian lähemmäs 30! Silloin kun aloitin, meitä oli kuusi.”

Ernon näkökulmasta merkittävä muutos on tapahtunut palvelutarjonnan paletissa. Service Desk, jolla Erno tarkoittaa pääsääntöisesti asiakkaille suunnattuja palveluja, on aina ollut erottamaton osa Trivoren toimintaa. Sen lisäksi SysAdmin-puoli on kasvattanut osuuttaan. Trivorella tiimit tukevat joustavasti ja ketterästi toisiaan, ja palvelutarjonta räätälöidään aina asiakas edellä.

”Meillä on sisäisestikin tarpeet kasvaneet ja muuttuneet. Esimerkiksi devauspuolella täytyy automatisoida erilaisia prosesseja, ja tässä SysAdmin-tiimi on ottanut uudella tavalla roolia. Myös asiakkuuksien kompleksisuus on kasvanut ja ollaan saatu syvennettyä tekemistä myös asiakkaan päässä.”

Vaikka täällä on paljon myös uusia kasvoja, niin silti tuntuu, kuin hekin olisivat aina olleet täällä mukana. Se on mielestäni hienoa nähdä.

Erno Lindstedt

Vastuuta, vapautta ja tiimihenkeä

Yli 10 vuotta trivorelaisena ei ole leipäännyttänyt. Ratkaisevassa roolissa ei ole ollut mikään yksittäinen iso asia, vaan työssä viihtyminen on Ernon mukaan monen pienemmän asian summa.

”Meillä omaa pelikenttäänsä saa hoitaa varsin itsenäisesti, kukaan ei ole huohottamassa niskaan. Vaikka tehtäisiin töitä tiimissä, kaikki vastaavat itse siitä, mitä tekevät. Toki aina osaamistason kasvua tukien – ei ketään jätetä myöskään yksin. Tämä on mielestäni suuri rikkaus”, Erno toteaa. 

Itsenäisessäkään työssä tiimikaverien merkitys ei katoa. 

”Olen todennut olevani laumaeläin, koska tykkään tehdä tiimissä asioita”, Erno naurahtaa. ”Meidän SysOps-tiimimme kokoonpano on aivan loistava, henkilökemiat osuvat hyvin yhteen.”

Yhteensopivat henkilökemiat eivät kuitenkaan tarkoita tasapäistä joukkoa: vaikka pienestä ekstroverttiydestä on Ernon mukaan apua Service Desk -hommissa, on tärkeää, että kaikki saavat olla tiimissä juuri omana itsenään. 

”Jos joutuu olemaan töissä jotain muuta kuin mitä oikeasti on, ei se homma tule toimimaan pitkän päälle. Joko kyllästyy itse siihen, että joutuu vetämään jotain roolia, tai ei vain jaksa pitää sitä kulissia yllä. Kaikki saavat olla oma itsensä tiimissä, ja se on vain hieno homma, että on erilaisia luonteita mukana”, Erno sanoo.

Ylipäätään työkaverit ovat olleet tärkeä, Trivorella pitävä voimavara Ernolle. Henkilöstömäärän nopea kasvu ei ole onneksi vaikuttanut siihen, etteikö Trivore yhä tuntuisi Ernosta tiiviiltä porukalta.

”Vaikka täällä on paljon myös uusia kasvoja, niin silti tuntuu, kuin hekin olisivat aina olleet täällä mukana. Se on mielestäni hienoa nähdä.”

Uusien ja vanhojen työntekijöiden saumaton sekoittuminen johtuu osaltaan siitä, että Trivorella ei Ernon mukaan ole voimakasta, kylmää hierarkiaa. 

”Totta kai on luonnollista, että oman roolin ja työnkuvan puolesta on vastuu tietyistä asioista. Roolit tulevat esiin silloin, kun asioita auttaa, että jollain on selkeä vetovastuu. Meillä hierarkia ei kuitenkaan korostu eikä sitä korosteta. Olemme sillä tavalla samalla viivalla kaikki”, Erno toteaa. ”Olen itse Service Deskin tiiminvetäjä, mutta en minä millään tavalla ole tiimini jäsenten yläpuolella. Minulla vain on tämä tietty rooli, jossa katson sen perään, että hommat hoituvat, ja jos tulee hankalampia juttuja, niin koitan keksiä niihin ratkaisut. Mutta olemme kaikki yhtä tiimiä, ja yhdessä tekemisen meininki on vahva.”

 

Monen hatun mies

Ernon tehtäväpaletti vaihtuu viikoittain, mikä tekee positiosta hänen mielestään äärimmäisen kiinnostavan. Muutoksiin pitää pystyä sopeutumaan ja reagoimaan nopeasti, tempo on vauhdikas ja tehtävät vaihtuvat usein aikamoisella sykkeellä. Joskus tämä tuntuu hartioissa, mutta kaiken kaikkiaan Erno kokee työn monipuolisuuden rikkautena. 

”Ei todellakaan ole kahta samanlaista viikkoa. Hattuja on päässä monia, ja kun on näitä eri lippiksiä, niin toki ne joinain päivinä lentää päästä ja päähän aika vauhdilla, kun pitää virittää itsensä eri asiakkaiden tehtäviin. Tämän päälle palvelemme omaa porukkaamme parhaamme mukaan”, Erno kertoo työstään. 

Service Desk -työ on pysynyt Ernon työn ytimessä, ja tällä hetkellä Ernon työn pihvi löytyy asiakasrajapinnasta. Service Desk toimittaa asiakkaille palveluita laidasta laitaan, useimmiten avaimet käteen -periaatteella. 



”Käytännössä Service Deskin toimenkuva meillä on ylläpitää ja kehittää meidän asiakkaiden IT-infrastruktuureja. Tämä sitten pitää sisällään kaiken tulostimen asennuksesta virtualisointiympäristön suunnitteluun ja rakentamiseen, ja kaikkea siltä väliltä”, Erno sanoo. 

”Tämän lisäksi hoidan Trivoren laitehankinta- ja tunnusasiat, ja tiimini kanssa vastaamme myös sisäisestä IT-tueseta. Lisäksi työlistalla on muun muassa meidän oman sähköpostipalvelimen ylläpito sekä nimipalvelumme hallinnointi. Hostaamme neljää julkista nimipalvelinta. Nämäkään eivät pysy pystyssä pyhällä hengellä. Harva nykyään tietää, miten paljon työtä tapahtuu sen takana, että sähköpostit löytävät perille, eivätkä päädy esimerkiksi roskapostiin tai bittiavaruuteen.” 

12 vuotta trivorelaisena on nyt takana, mutta mitä näkyy edessäpäin?

”Toivon, että meillä pidetään toiminta ja meno tällaisena sulavana ja sutjakkaana. Ei jäykistytä, vaan ollaan jatkossakin joustavia, vältetään niitä kovia rajoja tiimien välillä ja toteutetaan avointa toimintaa koko henkilöstön kesken”, Erno maalailee. ”Tällä hetkellä homma sujuu tosi hienosti, ja on huikea meno päällä. Kasvu jatkuu: pian toivotetaan taas neljä uutta trivorelaista joukkoon!” 

 


Työkaverin terveiset:

 


Ernon päivä Trivorella:

7:45 Erno saapuu toimistolle yleensä aivan ensimmäisenä, sillä hän aloittaa päivänsä mielellään aikaisin. Päivän ensimmäinen tehtävä on kahvin keitto: ”Tiiminvetäjänä koen vastuukseni sen, että kun muut saapuvat töihin, he saavat heti tuoreen kupin kahvia, koska eihän se päivä muuten lähde liikkeelle”, Erno nauraa.

7:50 Sähköpostin ja muiden viestinten tarkastus: mitä on tapahtunut ja onko jotain, mikä vaatii ripeää reagointia.

8:30 Työjonon purkua: ei ole kahta samanlaista työpäivää.

10:00 SysOps-tiimipalaveri, jossa käydään tiimin kanssa läpi, mitä on tullut tehtyä, mitä on luvassa tulevalla viikolla, miten edellisen viikon työt sujuivat, ja onko jokin jäänyt askarruttamaan.

11:00 Reagointi asiakkaalta tulleeseen työpyyntöön.

12:00 Lounastauko. Erno suosii eväitä ja syö ne mieluiten muiden seurassa. Lounasseura vaihtelee eri päivinä.

12:30 Toisen asiakkaan IT-ongelman kanssa auttaminen.

14:00 Yrityksen sisäistä ylläpitotyötä – toistuvia tehtäviä, kuten sähköpostin ylläpitoa.

15:00 Sopivien laitteiden määritys ja hankinta uudelle työntekijälle.

16:00 Talviarkena työpäivien jälkeen rentouttavat suoratoistopalvelut, tällä hetkellä Disney+. Kesäisin mökkeily puolestaan auttaa nollaamaan ajatukset. Viime aikoina vapaa-ajalla on alkanut kiinnostaa myös harrastustietokoneen rakennus: ”Tietenkin työn kautta on hyvä yleiskäsitys aiheesta, mutta harrastelijarakentaminen on kuitenkin eri maailmansa. Se on kovasti alkanut kiinnostaa, ja saattaa olla, että jotain tuotostakin on pian tulossa.”

 


Lähtisitkö Ernolle työkaveriksi? Meillä on parhaillaan haussa tekijöitä sekä erilaisiin ohjelmistokehittäjätehtäviin. Katso tarkemmat tiedot Töihin Trivorelle -sivultamme ja ota yhteyttä!

Jaa